غربگرایان مانع بروز و ظهور طب اسلامی – ایرانی شده اند
حجت الاسلام مظفری میانجی:
غربگرایان مانع بروز و ظهور طب اسلامی – ایرانی شده اند
یک کارشناس مذهبی گفت: بسیاری از پیروان غرب و سود جویانی که بی توجهی به طب سنتی برایشان منفعت آور است در دهه های گذشته مانع از بروز و ظهور جدی طب اسلامی – ایرانی درکشور شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین سهراب مظفری میانجی نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی در گفت و گو با پارس نیوز درخصوص اهمیت طب اسلامی و ایرانی گفت : آنچه به عنوان دستورات دینی در اسلام آمده است مترتب بر دستوراتی است که سبک زندگی انسان را می سازد؛ سازندگی زندگی انسان به مولفه های مختلفی ارتباط داده می شود که مهمترین آنها تغذیه؛ رعایت نکات سلامتی و بهداشت روان و جسم است که آموزه های اسلامی موارد بسیاری از نیازهای سلامت انسان را دراین بین مورد اشاره قرار داده اند. فواید ایمان بر روح و جسم و زندگی سالم با استفاده از آنچه در طبیعت در دسترس مردم قرار داده شده همه و همه در روایات معصومین علیهم السلام به ما رسیده است که نتیجه عمل به آموزه های اسلامی و روایت معصومین تکامل روحی و سلامت جسمی انسان است.
وی دراین باره افزود: با آنکه همه معصومین علیهم السلام به فراخورزمان و دوره زندگی خویش دستورات طبی و پیشگیری از بیماریها را برای مردم بیان نموده اند؛ اما از ناحیه سه معصوم یعنی پیامبر اکرم( ص)امام صادق و امام رضا علیهم السلام فاکتورهایی جهت تضمین سلامت جسم و روح و پیشگیری از ابتلا به بیماریها به صورت جامع ارائه شده که شفابخش است. متاسفانه هجوم فرهنگ غربی و تاثیر گذاری آن در سبک زندگی اسلامی بسیاری از جنبه های زندگی مسلمانان را دستخوش ناملایماتی کرده که بخش مهمی از آن مرتبط به سلامت جسم و روح و درمان امراض و بیماریهاست. کوتاهی های صورت گرفته در عصر ما درارائه یا تبیین طب اسلامی – ایرانی و کاربرد گسترده آن در جامعه ناشی از غرض ورزیهایی است که اجنبی جهت گرفتن سلامت از جامعه اسلامی با دست نشاندگان فریب خورده در کشور دنبال کرده اند.
استاد مسائل دینی خاطر نشان کرد: با آنکه غربی ها به صورتی بسیار واضح وعیان بسیاری از دستاوردهای پزشکی خود را مرهون نسخه و نکته برداری از طب اسلامی و کلام ائمه علیهم السلام نسبت داده اند و مقالات مختلفی در صحت این مساله منتشر کرده اند اما بسیاری از پیروان غرب و سود جویانی که بی توجهی به طب سنتی برایشان منفعت آور است در دهه های گذشته مانع از بروز و ظهور جدی طب اسلامی – ایرانی درکشور شده اند که بی توجهی به این مساله در زمان حکومت جمهوری اسلامی ایران گناهی بزرگ شاید نابخشودنی است.
نماینده آیات عظام شبیری زنجانی وعلوی گرگانی در تهران گفت: در حالی که اسلام عزیز برای همه وجوه زندگی بشریت برنامه دارد و تکامل روحی و جسمی انسان را در برنامه ها مد نظر قرار داده بی توجهی نظام اسلامی به تبیین و تشریح موارد و دستورالعمل های سبک زندگی ودرمانی اسلامی وا اسفا دارد. طب اسلامی که نسخه های متعددی در چگونگی زندگی کردن در راستای حفظ تندرستی بدن دارد و معصوم علیه السلام حتی به چگونگی نوع خوراک، پوشاک و نیز پرداخته است در زمان حکومت جمهوری اسلامی اگر دور از دسترس قرار بگیرد ظلم بزرگی به آموزه های دینی و حق مردم مسلمان اتس. متاسفانه دست های پشت پرده ای که خوراندن داروهای شیمیایی را به مردم تبلیغ می کنند به دنبال سلامتی مردم یا پیشگیری از بیماری جامعه نیستند بلکه تهیه گران داروها و کمبودهای دارویی در بازار و ایجاداشتیاق در مردم برای طب شیمیایی همه و همه به نفع جیب های سوداگران است که با وارد کردن مواد شیمیایی به بدن مردم چرخه بیماری جامعه را تشدید می کنند.
استاد حوزه تصریح نمود: عمل به همه مواردی که در متون دینی و بیان معصومین علیهم السلام آمده است تنها به نفع سلامت جسم و روح انسان است؛ یعنی آنچه که به عنوان حلال یا حرام مطرح شده تنها سلامت بشر را مورد هدف قرار داده است چرا که بسیاری از موارد تغذیه ای و شیوه های زندگی روح وجسم را دچار امراض مختلفی می کند. شاید اشاره به این نکته برای جوانان جالب باشد که یکی از اصلی ترین دلایل طول عمر مراجع عظام تقیلد توجه وعمل به دستورات دینی و اصول و قواعدی است که در طب اسلامی آمده است. عامل به قرآن بودن و توجه به دستورات سبک زندگی اسلامی است که سلامتی و طول عمر بیشتری نسبت به سایر افراد جامعه به این بزرگواران بخشیده است. از این مساله می توان نتیجه گرفت کسانی که با ترویج طب اسلامی – ایرانی مخالفت می کنند سلامت مردم دغدغه آنها نیست؛ بلکه فروش داروهای شیمیایی و افزایش بیماریها هدف اصلی آنها در ضدیت با دستورات سلامت بخش دین است.
وی دراین باره بیان داشت: خوشبختانه حرکت های برخی از اطبا و حکمای دلسوز ومومنی چون آقای دکتر روا زاده در تحقق هر چه بهتر طب اسلامی –ایرانی خبر خوبی برای افزایش بهبود جامعه به شمار می رود. انتظار می رود مردم با حمایت حداکثری از ایشان دولت و دست اندرکاران را به توسعه طب اسلامی – ایرانی و حمایت های بیمه ای از آن ملزم کنند تا با مبالغ درمانی شفای بیشتر جامعه با نهادینه شدن طب اسلامی محقق شود.
حجت الاسلام و المسلمین سهراب مظفری میانجی گفت: روایت های معصومین براین مساله تاکید دارند که توجه به نوزده فاکتور عامل حفظ سلامتی و دوری از چهارده فاکتور عامل پیشگیری از بیماریها وحفظ سلامت بدن است. از این رو با توجه به دستورات جامعی که دردین اسلام آمده است این پرسش مطرح می شود که آیا رواست در نظامی که داعیه دار تبلور دستورات دین اسلام است از اساتید متبحر درمان طب اسلامی استفاده نشود و آنها کنار گذاشته شوند؟ آیا متضرر شدن عموم مردم وتحمیل بودجه های گزاف در طب های شیمیایی به کشور دینی و اسلامی است؟ قطعا آنچه که پزشکان امروزی از مضرات پرخوری می گویند قرن ها قبل توسط پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار بیان شده است که عامل همه بیماریها پر کردن ظرفی به نام شکم است. انتظار می رود دولت و مسوولین دوشادوش اطبای معتبر طب اسلامی – ایرانی دست سودجویان و کاسبان سلامت جامعه را کوتاه کنند و بسترهای لازم را جهت ترویج طب اسلامی – ایرانی در جامعه به کار گیرند.